Blogger Widgets

duminică, 3 februarie 2013

Un om stramb!





Trebuie sa-mi ud strigoii din mine am strigat eu alarmata,sfaramand lumile-n rugaciuni convergente cu pulsuri stricate.Si-atunci cerul a tremurat a pelin si m-a scuipat ca pe un poem cu versuri din doi in doi,despre gheise si despre ploi.

Am pasul stramb.De om ciudat cu scanduri batute-n cap si lanturi la glezne.Pe sub campuri de lut cu pietre-nflorite-n urme de vant mi se macina calcaiele-speriate si sumbre,c-am ganduri strambe-n mers.Cu directii-n de felii de cer cu paianjeni sub unghii si cruci aplecate de spate spre apusuri de stele crosetate.
Mi-i zambetul stramb.Sculptat in fata asta diforma cu gauri de razboaie cu tunuri si armate zdrobite-n transee intinse pe kilometrii de foame diagonala.Cu soldati si munitie inghesuiti pe sub piele,dansand a rece si a glorie rapusa-n aer si-n taceri sterse de timp.
Am coloana stramba, a scolioza sireata-n traire.Si-i cad margelele zdrobindu-mi plamanii dezveliti,ornandu-i a morti palizi cu sfarsituri timpurii,imbracandu-i a colivii goale,cu canari estompati.

Sunt un om stramb.In rasuflare si-n traire.Sufletul meu aprinde lumanari in fiecare cimitir cu statui de fildes si  zborurui incatusate-n portelanuri ieftine cu trupuri zvelte lipite-ntre aripi.Ochii mi se-nchina la fiecare rasarit de veacuri cu oameni dezbracati si petale de nori grei cu friguri ce-aluneca zeflemitor,adanc,in jos pe gat.Sunt un om stramb ce-si cauta lumile despicate-n paie de fan,cu tarani simplii si poduri peste ape,peste paduri si peste cer.Sunt un simplu om stramb ce-si cauta marile despletite in cearcane de cer cu valuri spumoase ce se izbesc la tarmuri de stele suferinde-n eternitatea lor pagana.

18 comentarii:

  1. Frumos, adevărat şi de reţinut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eşti un mic-mare geniu!
    Mă bucur să te citesc de fiecare dată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apreciez foarte mult faptul ca ma citesti cu placere,ca randurile mele au o muzicalitate placuta inauntrul tau...
      Hugs!:*

      Ștergere
  3. Heiiii,heiiii,heiiiiiiiiiiiiiii <3333
    Esti genialaa :o3
    Scuza-mi absenta :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nicio problema.In ultima perioada nici eu nu prea am mai avut timp ca alta data...
      Pupici dulci!:)

      Ștergere
  4. Gasesc de fiecare data multa pasiune, emotie si idealism in ceea ce exprimi.
    O faci minunat,Lxi!:*:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti foarte sensibila si transmiti enorm.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta incerc de fiecare data,sa va transmit macar un fragment din tot ceea ce simt eu,si daca reusesc nu pot decat sa ma bucur!:)

      Ștergere
  6. Îmi place foarte mult. Postarea asta e sumbră, induce teama.. Sau poate doar mie mi-a indus-o. E tristă. Frumoasă. Sau cum spui tu, realistă. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu de ce spui ca induce teama,dar tu sti cel mai bine ce ai simtit cand ai citit...
      Pupici!:)

      Ștergere
  7. Un om frumos as zice eu!:) si ai dreptate realist asa cum ne vedem noi cu multe,multe grame de defecte.Dar nu cum ne vede altcineva un om frumos si perect!Minunat ai scris.:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Defectele noastre sunt mai evidente pentru noi decat pentru cei din jurul nostru....
      Multumesc de vizita!:)
      Te pup dulce si astept sa se mai incalzeasca vremea sa revii pe la munte!:*

      Ștergere

Prin cuvinte,mintea prinde aripi..