Blogger Widgets

joi, 17 octombrie 2013

Răzvrătire                                "Mi-e poftă de moarte, ar spune nebunul."

    Dacă aş comite o crimă aş folosi un pantof. Acela roşu şi lăcuit, fără pereche, de sub pat. Prea-l şterg de praf când mă înghesui toată în el, ca să-mi miros şi să-mi amintesc toate drumurile.C-am mers mult cu un singur pantof. Aşa-s nebunii, mi-am spus. Merg cu un singur pantof, doar în zilele impare, să se asorteze. Şi aş omorî cu pantoful acela toţi oamenii care oftează pe stradă. Ei oricum mor câte puţin când expiră adânc.Ca şi cum s-ar consuma pe ei şi toată existenţa lor într-o singură expiraţie, iar în ei ar rămâne un vid de care nu sunt conştienţi. Ei ştiu că-i doare ceva dar nu ştiu ce. Îi doare absenţa lor din ei. Şi de-aia i-aş omorî. Ei doar cred că există, iar eu i-aş strivi. De fapt le-aş strivi convingerea. Şi oamenii s-ar împuţina, până când ai putea să-i strângi în pumn pe toţi...

    Dacă aş comite o crimă mi-aş folosi unghiile.Aş sfâşia pielea de pe oamenii cu ochii mici. Ei nu mai cuprind realitatea toată într-o privire şi-i dor ochii. Ei se sufocă oricum, când li se apropie pleopele, că se închid, ermetic. Ca într-un vid. Se sufocă cu sine, că-s prea plini de ei. Am întâlnit odată un orb. Îmi spunea că nu-i prevăzut cu gaură de supraplin.
    Acestor oameni le-aş smulge pielea de pe ei cu ungiile-mi strâmbe, le-aş deschide cutia toracică, să nu se mai sufoce, să le iasă sinele în lume, să se aerisească de ei.

Dacă aş comite o crimă cel mai probabil aş folosi foarfeca din sertarul plin de libelule presate. Cu ea mi-am retezat jumătatea stângă a corpului, când mă incomoda. Era prea emotivă. Cu ea aş sfârteca şi oamenii fericiţi. Le ajunge. Să lase restul fericirii şi pentru ceilalţi, să n-o consume ei pe toată Sunt mulţi care într-o viaţă îndelungată nu ajung la fericire, nici măcar nu trec pe lângă ea, poate pentru că alţii îşi însuşesc fericirea lor.

    Dacă aş comite vreodată vreo crimă aş folosi şi pantoful şi unghiile şi foarfeca. Toate deodată, să fiu convinsă c-am murit şi nu mă mai întorc înapoi. În fond, cât de puternică pot să fiu? Doar am mai murit de câteva ori până acum...

                "Dacă ai  comite o crimă, ce armă ai folosi, îngere?
                Aș aprinde un chibrit în tine, să se facă lumină."

3 comentarii:

  1. Lumina inseamna ,salvare iar nebunii mereu zi adevarul! :) Frumoasa simtire.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca as comite o crima as folosi ca arma tortura ! Si nu de corp ci de suflet ...acolo doare cel mai tare , nici doctorii , nici leacurile babesti ....nu au ce sa-ti faca.
    Uneori doare al dra""cului de tare incat partea stanga ti-ai sfasia-o cu unghile si daca o faci ...durerea e tot acolo .

    RăspundețiȘtergere

Prin cuvinte,mintea prinde aripi..