Blogger Widgets

vineri, 24 mai 2013

Exista-ma!

 
        Din colectia "Nu ne-ntamplam":


     Exista-ma!Cum sti tu mai bine.Dintr-o spranceana incruntata,cu jumatate de ochi in partitura,cu la-uri pe varf de limba si un diez dilatat intre degete.Dependent de vesnicii,sfaramandu-mi pupila spre inainte,spre departare in cercuri de ploi nefrumoase,limitate.
 Sa ma existi intens,singur sau din durere,pana la epuizare,pana mi-ai sfasia panzele si carma sufletului meu calator,pana mi-ar intra apa la babord,si pana-ar cadea stele de mare de pe cer.Exista-ma  mirat,sub forme de elipse ca inima sa-mi zboara de sub coaste si eu sa uit a mai fi om...

    Sau ne-exista-ma!Cum preferi!Cu scarba trupului nascand goluri de ferestre,despicandu-ma-n friguri si-n existente verticale .Amortindu-mi sinele,zdrobindu-mi tamplele,sfasiindu-mi pieile.Ne exista-ma!Plangandu-ma cu limba,inecandu-ma in articulatii de barci ,ratacindu-mi eul in vanturi tarzii si monotone.
   Ne exista-ma-n tacere,pana la epuizare.Si-n mine sa se nasca,neobisnuit,scara lui Iacob cu trepte din aripile-mi retezate.Ne exista-ma tragic!Cu oase obosite ,nascandu-ma iluzie si-n lumea simultana sa-mi fie trupul minimum de forma.

     Canta-ma!Spulberandu-mi trairea si cenusiul vertical.Canta-ma in absolut,smulgandu-mi ochiul drept ca sa fim mai multi,noi, orbii,si-mi smulge dara gura sa fim mai multi noi cei flamanzi de tine.Canta-ma-n ecouri sparte si coruri de pescarusi bolnavi de mare.Canta-ma innoptat,pana-mi cade un strigat rupt si o coasta alungita-n vid.
  
     Tace-ma!Din ce in ce mai tare.In coloane de infinit si-n noduri de cuvinte.Tace-ma sfios!Sa rasune in mine moartea ta si-o urma de albastru.Tace-ma din ingeri,ca-ntr-un crescendo luminat de stele si de ploi,de timpuri si de noi...

                                                Exista-ma sa te exist si canta-ma ca sa te tac...


15 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. " Exista-ma sa te exist si canta-ma ca sa te tac..." prea minunat de divin nici nu exista cuvant pentru extraordinara frumusete ce ne-o transmiti! Iti ador extrem de mult cuvintele si talentul <3 :*

  RăspundețiȘtergere
 3. Parcă citindu-te,îţi descopăr sufletul frumos...Eşti minunată prin întâmplări şi existenţe fabuloase!
  Grijă mare de tine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur ca prin intermediul randurilor mele am creat o impresie frumoasa cititorilor...
   Te pup!

   Ștergere
 4. fara cuvinte.
  scrii sublim!
  si cam atat!!!!!
  te pup zuziii :*:*:*
  >:D<

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multu,zuzuleeee!Te pup dulce si scuza-mi absenta de pe blogul tau!:)

   Ștergere
 5. ” Exista-ma!Cum sti tu mai bine.Dintr-o spranceana incruntata,cu jumatate de ochi in partitura,cu la-uri pe varf de limba si un diez dilatat intre degete. ” - scrii așa frumos ! :x

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte frumos! :)
  "Exista-ma sa te exist si canta-ma ca sa te tac..."
  Nu mai este nimic de adaugat! >:D<

  RăspundețiȘtergere
 7. Cât de mult îmi place! Îți conturezi zid de metafore și te pictezi în fraze, iar eu ador modul în care îți zboară sufletul! Să ne recitim cu bine, draga mea Lxi!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc pentru cuvintele frumoase!Cu siguranta iti voi citi cu drag blogul!:)

   Ștergere
 8. Mi-au atras atentia scrierile tale Planuiesc sa initiez un proiect menit sa atraga atentia asupra creatiei adolescentilor care nu au publicat volume. In cazul in care ati fi interesata de colaborarea cu o revista online distribuita pe diverse retele de socializare atunci va rog sa ma contactati la id-ul alexaa_12@ymail.com.Este un proiect aflat la inceput ce are ca scop si aducerea impreuna a asprirantilor si a persoanelor cu puncte comune. Revista va fi tradusa si in limba engleza pentru a mari spectrul cititorilor si distribuita de asemenea unor editori.
  Multumesc anticipat pentru atentia acordata!

  RăspundețiȘtergere

Prin cuvinte,mintea prinde aripi..